top of page

Over ReikiWorks

 

 

Mijn naam is Robert Kramps. Ik beoefen Reiki sinds 2006 en ben erkend Reiki Master in Usui Shiki Ryoho.

 

Van oorspong ben ik opgeleid tot fiscaal jurist en heb ruim 10 jaar gewerkt voor grote bedrijven en de overheid. De afgelopen15 jaar heb ik me verdiept in vragen over wat mensen energie geeft in hun leven en werk en hoe je dit kan ontwikkelen.

 

Zo lang ik me kan herinneren, ben ik bezig met vragen over hoe mensen met elkaar omgaan en later – toen ik aan het werk ging – kwam daar de vraag bij hoe mensen kunnen (samen)werken op een manier die energie geeft en het beste in mensen naar boven brengt.

 

De oorsprong hiervan lag in mijn eigen vragen over de omgang met andere mensen en het vinden van werk dat echt bij me past. Tot en met mijn afstuderen was mijn leven redelijk onbezorgd. Althans, dat was het beeld dat ik had gecreëerd. Een aantal pijnlijke ervaringen had ik weggestopt zonder ze te verwerken en na mijn afstuderen ontdekte ik dat ik eigenlijk geen flauw idee had wat ik wilde met mijn leven.

 

Voor een antwoord op die vraag ging ik aanvankelijk te rade bij psychologen en loopbaan adviseurs, maar ik vond daar geen bevredigende antwoorden. Gaandeweg kwam het besef dat de antwoorden die ik zocht erom vroegen meer bewust te worden van mijn innerlijke wereld en te leren luisteren naar mijn hart.

 

Dit verlangen bracht me in 2006 in contact met Reiki. De beoefening van Reiki heeft mijn leven op vele vlakken verrijkt. Ik kom steeds dichter bij mijn gevoel, ervaar meer rust en stevigheid in het dagelijks leven en merk dat Reiki onverwerkte emoties en trauma’s heelt.

Mijn enthousiasme over Reiki groeide en ik besloot in 2011 dat ik Reiki Master wilde worden om Reiki ook zelf door te kunnen geven aan anderen. Zo begon een intensieve periode van bewustwording en verdieping en ben ik in april 2015 ingewijd tot Reiki Master.

Ik houd van de eenvoud van het Usui systeem van Reiki en ben dankbaar voor de voortdurende verdieping die de beoefening me brengt op persoonlijk en spiritueel vlak.

 

Vandaag de dag geef ik met veel plezier Reiki behandelingen en cursussen en ben directeur van Stichting MobiUs. MobiUs ondersteunt de groei van mensen en initiatieven die werken aan maatschappelijke ontwikkeling en zorg voor de aarde (www.mobuisfoundation.nl). 

 

In mijn dagelijkse praktijk komen op die manier de dingen samen waar ik erg enthousiast over ben: bijdragen aan het creëren van regenerative manieren van leven en werken en het begeleiden van mensen in het bijbehorende ontwikkelingsproces.

Ik heb mijn opleiding tot Reiki Master gevolgd bij Marcel Vis (Reikicentrum de Oorspong in Den Haag – www.reiki-deoorsprong.nl) en blijft me verdiepen door het volgen van cursussen en seminars, die worden aangeboden door The Office of the Grandmaster (www.usuishikiryohoreiki.com) en intervisie met andere Reiki Masters en behandelaars.

Links ter inspiratie en verdieping van de Reiki beoefening:

Reiki Home: www.reikihome.org

The living light center: www.livinglightcenter.com

Regenesis group: www.regenesisgroup.com

Matt Kahn: www.mattkahn.org

 

 

 

 

 

 

Anchor 1
bottom of page