Over REIKI WORKS

 

 

Oprichter en gezicht achter REIKI WORKS is Robert Kramps. Robert beoefent Reiki sinds 2006 en is erkend Reiki Master in het Usui systeem van Reiki.

 

Hij is van oorsprong fiscaal jurist en heeft een flink aantal jaar gewerkt voor grote bedrijven en de overheid. De afgelopen15 jaar heeft hij zich verdiept in vragen over wat mensen energie geeft in hun werk en hoe je dit kan ontwikkelen.

 

“... zo lang ik me kan herinneren, ben ik bezig met vragen over hoe mensen met elkaar omgaan en later – toen ik aan het werk ging – kwam daar de vraag bij hoe mensen kunnen (samen)werken op een manier die energie geeft en het beste in mensen naar boven brengt.

 

De oorsprong hiervan lag in mijn eigen vragen over de omgang met andere mensen en het vinden van werk dat echt bij me past. Tot en met mijn afstuderen was mijn leven redelijk onbezorgd. Althans, dat was het beeld dat ik had gecreëerd. Een aantal pijnlijke ervaringen had ik weggestopt zonder ze te verwerken en na mijn afstuderen ontdekte ik dat ik eigenlijk geen flauw idee had wat ik wilde met mijn leven.

 

Voor een antwoord op die vraag ging ik aanvankelijk te rade bij psychologen en loopbaan adviseurs, maar ik vond daar geen bevredigende antwoorden. Gaandeweg kwam het besef dat de antwoorden die ik zocht erom vroegen meer bewust te worden van mijn innerlijke wereld en te leren luisteren naar mijn hart.

 

Dit verlangen bracht me in 2006 in contact met Reiki. De beoefening van Reiki heeft mijn leven op vele vlakken verrijkt. Ik kom steeds dichter bij mijn gevoel, ervaar meer rust en stevigheid in het dagelijks leven en merk dat Reiki onverwerkte emoties en trauma’s heelt.

Mijn enthousiasme over Reiki groeide en ik besloot in 2011 dat ik Reiki Master wilde worden om Reiki ook zelf door te kunnen geven aan anderen. Zo begon een intensieve periode van bewustwording en verdieping en ben ik in april 2015 ingewijd tot Reiki Master.

Ik houd van de eenvoud van het Usui systeem van Reiki en ben dankbaar voor de voortdurende verdieping die de beoefening me brengt op persoonlijk en spiritueel vlak.

 

Vandaag de dag geef ik met veel plezier Reiki behandelingen en cursussen en ben directeur van Stichting MobiUs. MobiUs ondersteunt de groei van mensen en initiatieven gericht op maatschappelijke ontwikkeling en zorg voor de aarde (www.mobuisfoundation.nl). 

 

In mijn dagelijkse praktijk komen op die manier de dingen samen waar ik erg enthousiast over ben: bijdragen aan het creëren van betekenisvolle en duurzame vormen van (samen)werken en het begeleiden van mensen in het bijbehorende ontwikkelingsproces”.

Robert heeft zijn opleiding tot Reiki Master gevolgd bij Marcel Vis (Reikicentrum de Oorspong in Den Haag – www.reiki-deoorsprong.nl) en blijft zich verdiepen door het volgen van cursussen en seminars, die worden aangeboden door The Office of the Grandmaster (www.usuishikiryohoreiki.com) en intervisie met de Reiki Masters en behandelaars binnen Reikicentrum de Oorsprong.

Links ter inspiratie en verdieping van de Reiki beoefening:

Reiki Home: www.reikihome.org

The living light center: www.livinglightcenter.com

Regenesis group: www.regenesisgroup.com

Matt Kahn: www.mattkahn.org