DSC_0774.JPG
 

Over Reiki

 

Het woord Reiki is afkomstig uit Japan en kan worden vertaald als universele levensenergie.

Dit is de energie van het leven zelf, die in alle levende wezens aanwezig is en in veel Oosterse geneeskunde ‘levenskracht’ wordt genoemd. In het Usui Systeem van Reiki wordt deze energie gebruikt om lichamelijke en geestelijke heling te bevorderen.

 

Reiki als beoefening is een natuurlijke geneeswijze die de gehele persoon ondersteunt, dat wil zeggen fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het verbetert de gezondheid, vergroot de levensvreugde en schept balans waar dat nodig is.

Ieder mens heeft baat bij een onbelemmerde doorstroming van de levensenergie door het lichaam. Door het toepassen van Reiki wordt de doorstroming van de levensenergie gestimuleerd en worden eventuele blokkades in de doorstroming opgeheven. Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en bij langduriger toepassing van Reiki (door het krijgen van Reiki behandelingen of door het zelf te leren toepassen) start een proces van innerlijke groei en heling.

Je kan Reiki ervaren door het ontvangen van een Reiki behandeling. De persoon die de behandeling ontvangt neemt - gekleed - plaats op een behandeltafel en vervolgens plaats de behandelaar zijn handen op een aantal vaste posities op het lichaam van de cliënt. Op die manier wordt Reiki via de handen doorgegeven. 

 

Mensen kiezen om verschillende redenen voor een Reiki behandeling. Bijvoorbeeld omdat het prettig en ontspannend is en helpt om je energie op te laden. Of omdat iemand last heeft van geestelijke of lichamelijke klachten en daar wat aan wil doen.

 

In mijn ervaring werkt Reiki o.a. rustgevend, heelt onverwerkte emoties en trauma’s en helpt om ‘uit je hoofd’ te geraken en malende gedachten te stoppen. Reiki brengt je dichter bij je gevoel en helpt het contact met je lichaam te vergroten, waardoor je o.a. met meer stevigheid in het leven staat. Mensen ervaren een Reiki behandeling doorgaans als een prettige warmte die rustgevend kan werken.

 

 

Reiki behandelingen

Het ontvangen van een Reiki behandeling kan helend zijn op vele vlakken.

 

In mijn praktijk aan de Stadhouderslaan geef ik Reiki behandelingen op afspraak.

 

Een Reiki behandeling duurt doorgaans 1 a 1,5 uur en de prijs is is € 70,-

 

Voor het behandelen van specifieke of chronische klachten kan het goed zijn om te starten met een cyclus van 4 aaneengesloten Reiki behandelingen op vier aansluitende dagen om het helingsproces een goede start te geven.

De prijs van vier behandelingen (op aansluitende dagen) is € 260,-. 

 

Voor meer informatie over Reiki behandelingen of het maken van een afspraak, klik hier of neem contact op via tel.

06 29 45 8066.

 

Wil je vanuit het ervaren van Reiki ook zelf leren om Reiki door te geven, dan kan je een eerstegraads Reiki cursus volgen.