top of page
DSC_0774.JPG
Reiki

Over Reiki

 

Het woord Reiki komt oorspronkelijk uit Japan en kan vertaald worden als universele levensenergie. Dit is de energie van het leven zelf, die in alle levende wezens aanwezig is en in veel oosterse tradities 'levenskracht' wordt genoemd.

In het Usui Systeem van Reiki wordt deze energie gebruikt om fysieke en mentale genezing te bevorderen.

 

Reiki als beoefening is een natuurlijke geneeswijze die de hele persoon ondersteunt, dat wil zeggen fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het verbetert de gezondheid, verhoogt de levensvreugde en zorgt voor balans waar dat nodig is.

Ieder mens heeft baat bij een ongehinderde stroom van levensenergie door het lichaam. Door het toepassen van Reiki wordt de stroom van levensenergie gestimuleerd en worden eventuele blokkades in de stroom opgeheven.

 

Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en bij langdurige toepassing van Reiki (door het ontvangen van Reiki-behandelingen of door het zelf toe te passen) komt er een proces van innerlijke groei en genezing op gang.

 

Je kunt Reiki ervaren door een Reikibehandeling te ondergaan. Degene die de behandeling krijgt neemt gekleed plaats op een behandeltafel en vervolgens legt de behandelaar zijn handen op een aantal vaste posities op het lichaam van de cliënt. Op deze manier wordt Reiki via de handen doorgegeven.

 

Mensen kiezen om verschillende redenen voor een Reikibehandeling. Bijvoorbeeld omdat het prettig en ontspannend is en helpt om je energie weer op te laden. Of omdat iemand psychische of lichamelijke klachten heeft en daar iets aan wil doen.

 

In mijn ervaring heeft Reiki een kalmerend effect, heelt het onverwerkte emoties en trauma's en helpt het om 'uit je hoofd' te komen en malende gedachten te stoppen. Reiki brengt innerlijke balans en helpt het contact met je lichaam te vergroten, zodat je meer geaard bent in het dagelijks leven. Mensen ervaren een Reiki-behandeling meestal als een aangename warmte die ontspannend werkt.

 

Reiki behandelingen

 

In mijn praktijk aan de Stadhouderslaan geef ik Reiki behandelingen op afspraak.

 

Een Reiki behandeling duurt meestal 1 tot 1,5 uur en de prijs is € 75,-.

 

Voor de behandeling van specifieke of chronische klachten kan het goed zijn om te beginnen met een cyclus van 4 opeenvolgende Reiki behandelingen (op vier opeenvolgende dagen) om het genezingsproces een goede start te geven. De prijs van vier behandelingen (op aaneengesloten dagen) is € 280,-.

 

Voor meer informatie over Reiki behandelingen of het boeken van een sessie, klik hier of neem contact met mij op via tel. 06 29 45 8066.

 

Als je zelf Reiki wilt leren toepassen, kun je een eerstegraads Reiki-cursus volgen. ​

 

Introductiesessie


Voor mensen die graag kennis willen maken met Reiki bied ik een introductiesessie van 25 minuten aan voor € 35.

Reiki behandelingen
bottom of page