top of page

Overbruggen van verschillen

 

 De kracht van verbinding  - 3 dagdelen

'Voorbij de oordelen over goed en fout is een plaats, ik ontmoet je daar'
                                                                                                                       -Rumi-

De interactie met andere mensen kan aanvoelen als stromend en vol leven. Maar soms loopt het moeilijker met een persoon en lijkt de stroom te stagneren en verliezen we contact. De woorden die we gebruiken om onszelf tot uitdrukking te brengen, spelen daarbij een belangrijke rol. 

 

Deze workshop is geïnspireerd op de het model voor geweldloze communicatie en de principes van regeneratieve ontwikkeling. Centraal staat het ontwikkelen van bewustzijn over gevoelens en behoeften en de manier waarop je deze tot uitdrukking brengt. Daartoe komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 

Veronderstellingen en oordelen 
Bewust worden van je eigen belevingswereld en de veronderstellingen waarop die is gebaseerd, draagt bij aan helderheid en kan teleurstelling voorkomen. We staan stil bij ‘waarnemen’ en het verschil tussen meningen, oordelen, aannames en gevoelens.  

 

Verbinden met jezelf en anderen
Hoe kun je in gesprekken, waarin de spanning tussen mensen oploopt, het contact met elkaar en de veiligheid binnen de groep herstellen?

 

Ruimte creëren in gesprekken
Soms kun je in een gesprek zo vast komen te zitten, dat je niet meer weet wat je wilt zeggen of zelfs denkt dat je wordt aangevallen. Hoe creëer je in zo’n situatie ruimte om weer in beweging te komen?

 

De workshop heeft een interactief karakter en tot doel nieuwe inzichten en ervaringen op te doen over communicatie met onszelf en anderen: op weg naar leven in harmonie en respect met elkaar en de wereld om ons heen.

 

Data 

 

Januari 2024: 11,18, 25 januari  

Tijden: van 19.00 – 22.00 uur
 

Prijs: € 150,- 
 

Locatie: Hollanderstraat 46, Den Haag
 

Aanmelden of meer informatie: robertkramps@gmail.com of 06294589066.
 

bottom of page